Ένας από τους αρχαιότερους τρόπους μαγειρέματος στη Κρήτη είναι το ‘’αντικριστό’’ κρέας .. ένας τρόπος που εφαρμόζεται μέχρι και σήμερα από τους Κρητικούς, εκείνους που αναγνωρίζουν την μοναδικότητα της γεύσης που προσφέρει.

cof
Μετά την κατάλληλη προετοιμασία τοποθετούνται τα κρέατα στις σούβλες.

Κάτοικοι και επισκέπτες τιμούν το Πάσχα με σούβλες οι οποίες στήθηκαν με μαεστρία από νωρίς το πρωί, πλημμυρίζοντας με μυρωδιές τις γειτονιές της πόλης και τα χωριά.

cof
Το αποτέλεσμα είναι λαχταριστό και η γέυση δικαιώνει όσους το επιλέγουν.

Γεύση μοναδική και θέαμα εντυπωσιακό το οποίο δεν θα μπορούσε να λείπει από τις κοινωνικές εκδηλώσεις των Κρητικών και επειδή εμείς στηρίζουμε τις παραδόσεις και τα έθιμα του τόπου μας, δεν θα μπορούσε να λείπει από τα γλέντια μας.

Μοιράσου το άρθρο: